You are currently viewing Talent er vel og bra, men du blir ikke god uten å øve

Talent er vel og bra, men du blir ikke god uten å øve

Semon Harerusten er fra Heidal i Gudbrandsdalen. Han valgte strengeinstrumenter som hovedinstrument på musikklinja. Det betyr at han kan spille hva han vil så lenge instrumentet har strenger. Favorittinstrumentet er mandolin, og fordi instrumentet har visse perkussive kvaliteter, betyr det at han kan være sitt eget band selv om han spiller melodier.

Semon valgte å studere musikk av mange grunner, men viktigst av alt er det å kunne spille sammen med andre.

«På skolen har jeg muligheten til å spille musikk med vennene mine hver dag, og det er bare fantastisk.»

Semon opplever at Vinstra VGS har et svært åpent og imøtekommende læringsmiljø, og at man kan være seg selv uansett hvem man er. Og at det er god stemning der. Han setter stor pris på både medelever og lærere. 

– De blir vennen din på en helt annen måte enn før. Vi blir veldig nærme. Som kompiser.

På fritiden er Semon ungdomspolitiker, og spiller fotball. Han jobber også i bakeriet til Heidal Ysteri, og som gårdsarbeider hjemme på gården til foreldrene.

 – Jeg føler jeg har blitt en bedre musiker på Vinstra videregående, og de som kjenner meg sier det samme – på bare noen få måneder. Jeg føler meg tryggere og jeg har utvidet repertoaret mitt.

Semon er født og oppvokst på familiegården og spiller mye for melkekyrne. Han kunne ikke så mye om folkemusikk før han begynte på Vinstra videregående, men det endret seg raskt på grunn av Folkemusikklinja som byr på et flott folkemusikkmiljø.

– Jeg ble umiddelbart veldig inspirert og begynte å spille med folkemusikkgjengen. Og nå er det stort sett det eneste jeg spiller og hører på.

De beste folkemusikerne bor rett rundt hjørnet i Lom, Vågå og Sel. Semons største forbilde er Pål Svindland, som var privatlæreren hans i oppveksten.

– Pål har så stor lekenhet i seg. Han hopper fra jazz til irske tradisjonelle låter; det er ingen grenser for hva han kan gjøre.

Semon bruker mandolin når han spiller jazz, og har ikke hørt om noen andre som gjør akkurat det.

«Skal du bli musiker, må du bare tro på det.»

Semon hørte alltid at han ikke ville være i stand til å utvikle et øre for musikk, for det var ingen andre i familien som drev med musikk. «De mente jeg bare burde la være å prøve,» men Semon hørte ikke på dem.

– Det er klart noen er mer begavet enn andre, men det er det å sette seg ned og øve som betyr noe.

Ønsker du å videomarkedsføre et prosjekt som støtter lokalsamfunnet ditt?

Du vil kanskje like disse innleggene

Historiefortelling

Show, don’t tell!

Prinsippet “show, don’t tell” er et sentralt element i god historiefortelling, og det kan også være en effektiv teknikk for markedsføring. Ideen bak dette prinsippet er enkel: i stedet for bare å fortelle publikum hva som skjer eller hva et produkt gjør, bør du bruke visuelle elementer for å vise publikum disse tingene.

Les mer »
Videomarkedsføring

Hvordan bruke beskrivende språk i markedsføring?

Å bruke beskrivende språk i markedsføring kan være et nyttig verktøy for å effektivt kommunisere egenskapene og fordelene ved et produkt eller en tjeneste til potensielle kunder. Ved å bruke sanseord, konkret språk, billedspråk, positivt språk og variert språk, kan du skape en levende og oppslukende opplevelse som bidrar til å engasjere og overtale publikum.

Les mer »
Videomarkedsføring

Sjekk hva som skjedde da vi møtte Peer Gynt!

Da Mikkel Dobloug fikk høre at Aksel Hennie skulle intervjues var han ikke sen om å invitere til selveste Per Gyntgården der den historiske Per skal ha levd på 1600-tallet, og som Henrik Ibsen skal ha vært inspirert av da han skrev et av de mest spilte teaterstykkene i verden.

Les mer »