You are currently viewing Slik lages en bedriftsintervjuvideo

Slik lages en bedriftsintervjuvideo

Bedriftsintervjuvideoer er en fin måte å vise fram bedriften din på, samt dele budskapet ditt og engasjere publikum. Enten du promoterer et nytt produkt, deler bedriftsnyheter eller framhever teamet ditt, kan en godt laget bedriftsintervjuvideo være et effektivt verktøy for å komme i kontakt med publikummet ditt. Her er noen tips for å lage en perfekt bedriftsintervjuvideo:

Planlegg i forkant
Før du begynner å filme din bedriftsintervjuvideo, er det viktig å planlegge videoen på forhånd. Avgjør formålet med videoen, nøkkelbudskapet du vil formidle, og spørsmålene du vil stille. Du bør også finne ut av sted, belysning og eventuell annen logistikk på forhånd. Ved å planlegge i forkant kan du sikre at videoopptaket ditt er vellykket og effektivt kommuniserer budskapet ditt.

Velg riktig intervjuobjekt
Vurder hvem som er den beste personen til å snakke på vegne av bedriften din eller representere merkevaren din. Dette kan være en administrerende direktør, en avdelingsleder eller en fagekspert. Sørg for at personen du velger er veltalende, kunnskapsrik og komfortabel foran kameraet. Du bør også vurdere utseendet deres og sørge for at de er kledd på en profesjonell og passende måte.

Forbered intervjuobjektet
Hjelp den som skal intervjues til å føle seg komfortabel og selvsikker ved å gi dem en liste over spørsmålene du vil stille og all relevant informasjon de bør vite. Du kan også ta en prøvegjennomgang eller et øvingsintervju for å hjelpe dem til å bli komfortabel med formatet. Dette vil bidra til at intervjuobjektet føler seg mer forberedt og selvsikker når det er på tide å begynne å filme.

Bruk riktig utstyr
For å ta opp video og lyd av høy kvalitet trenger du riktig utstyr. Dette kan inkludere et kamera av profesjonell kvalitet, belysning og en mikrofon. Sørg for å teste utstyret ditt før du begynner å filme for å sikre at alt fungerer som det skal.

Sett scenen
Velg et sted som er godt opplyst, stille og visuelt tiltalende. Du bør også vurdere bakgrunnen og sørge for at den er ryddig og ser profesjonell ut. Hvis du filmer på et kontor eller et konferanserom bør du rydde og fjerne eventuelle forstyrrelser. Hvis du filmer utendørs bør du velge et sted som er passende og visuelt tiltalende.

Skap en avslappet atmosfære
For å hjelpe intervjuobjektet med å føle seg vel bør du skape en avslappet atmosfære. Gi dem noe å drikke, prat med dem og la dem vite at du er der for å hjelpe dem med å lykkes. Jo mer komfortabel intervjuobjektet føler seg, jo bedre blir intervjuet.

Oppmuntre til naturlig samtale
Unngå å stille ledende spørsmål eller snakke rett fra manus, da dette kan få intervjuet til å føles tvunget. Prøv i stedet å oppmuntre til en naturlig samtale ved å stille åpne spørsmål og la intervjuobjektet snakke fritt. Dette vil hjelpe intervjuet med å føles mer autentisk og engasjerende.

Rediger og finpuss videoen din
Når du har fullført intervjuet, kan du bruke et videoredigeringsprogram til å polere sluttproduktet ditt. Dette kan inkludere klipping av unødvendig opptak, legge til overganger og inkludere relevante bilder eller grafikk. Du bør også vurdere å legge på musikk eller lydeffekter for å forbedre den generelle opplevelsen.

Ved å følge disse tipsene lager du en profesjonell og engasjerende bedriftsintervjuvideo som effektivt formidler budskapet ditt. Enten du promoterer et nytt produkt, deler bedriftsnyheter eller framhever teamet ditt, kan en velgjort bedriftsintervjuvideo være et virkningsfullt verktøy for å engasjere publikummet ditt.

Kunne du tenke deg bistand innen video og digital markedsføring?

Du vil kanskje like disse innleggene

Sosiale medier

Lag engasjerende innhold for sosiale medier

Å lage engasjerende innhold for sosiale medier kan være en utfordring, spesielt med overfloden av informasjon tilgjengelig på nettet og den korte oppmerksomhetstiden til mange brukere av sosiale medier. Men med litt planlegging og kreativitet er det mulig å lage innhold som resonerer med publikum og oppmuntrer dem til å engasjere seg i merkevaren din.

Les mer »
Sosiale medier

Lag en vellykket reklamevideo for sosiale medier

Markedsføringsvideoer er en effektiv metode for å vise fram produktet eller tjenesten din til potensielle kunder på sosiale medier. Men med så mye innhold som konkurrerer om oppmerksomhet på plattformer som Facebook og Instagram er det viktig å sørge for at videoen din skiller seg ut og effektivt kommuniserer verdien av det du har å tilby.

Les mer »