You are currently viewing Slik lages en bedriftsintervjuvideo

Slik lages en bedriftsintervjuvideo

Bedriftsintervjuvideoer er en fin måte å vise fram bedriften din på, samt dele budskapet ditt og engasjere publikum. Enten du promoterer et nytt produkt, deler bedriftsnyheter eller framhever teamet ditt, kan en godt laget bedriftsintervjuvideo være et effektivt verktøy for å komme i kontakt med publikummet ditt. Her er noen tips for å lage en perfekt bedriftsintervjuvideo:

Planlegg i forkant
Før du begynner å filme din bedriftsintervjuvideo, er det viktig å planlegge videoen på forhånd. Avgjør formålet med videoen, nøkkelbudskapet du vil formidle, og spørsmålene du vil stille. Du bør også finne ut av sted, belysning og eventuell annen logistikk på forhånd. Ved å planlegge i forkant kan du sikre at videoopptaket ditt er vellykket og effektivt kommuniserer budskapet ditt.

Velg riktig intervjuobjekt
Vurder hvem som er den beste personen til å snakke på vegne av bedriften din eller representere merkevaren din. Dette kan være en administrerende direktør, en avdelingsleder eller en fagekspert. Sørg for at personen du velger er veltalende, kunnskapsrik og komfortabel foran kameraet. Du bør også vurdere utseendet deres og sørge for at de er kledd på en profesjonell og passende måte.

Forbered intervjuobjektet
Hjelp den som skal intervjues til å føle seg komfortabel og selvsikker ved å gi dem en liste over spørsmålene du vil stille og all relevant informasjon de bør vite. Du kan også ta en prøvegjennomgang eller et øvingsintervju for å hjelpe dem til å bli komfortabel med formatet. Dette vil bidra til at intervjuobjektet føler seg mer forberedt og selvsikker når det er på tide å begynne å filme.

Bruk riktig utstyr
For å ta opp video og lyd av høy kvalitet trenger du riktig utstyr. Dette kan inkludere et kamera av profesjonell kvalitet, belysning og en mikrofon. Sørg for å teste utstyret ditt før du begynner å filme for å sikre at alt fungerer som det skal.

Sett scenen
Velg et sted som er godt opplyst, stille og visuelt tiltalende. Du bør også vurdere bakgrunnen og sørge for at den er ryddig og ser profesjonell ut. Hvis du filmer på et kontor eller et konferanserom bør du rydde og fjerne eventuelle forstyrrelser. Hvis du filmer utendørs bør du velge et sted som er passende og visuelt tiltalende.

Skap en avslappet atmosfære
For å hjelpe intervjuobjektet med å føle seg vel bør du skape en avslappet atmosfære. Gi dem noe å drikke, prat med dem og la dem vite at du er der for å hjelpe dem med å lykkes. Jo mer komfortabel intervjuobjektet føler seg, jo bedre blir intervjuet.

Oppmuntre til naturlig samtale
Unngå å stille ledende spørsmål eller snakke rett fra manus, da dette kan få intervjuet til å føles tvunget. Prøv i stedet å oppmuntre til en naturlig samtale ved å stille åpne spørsmål og la intervjuobjektet snakke fritt. Dette vil hjelpe intervjuet med å føles mer autentisk og engasjerende.

Rediger og finpuss videoen din
Når du har fullført intervjuet, kan du bruke et videoredigeringsprogram til å polere sluttproduktet ditt. Dette kan inkludere klipping av unødvendig opptak, legge til overganger og inkludere relevante bilder eller grafikk. Du bør også vurdere å legge på musikk eller lydeffekter for å forbedre den generelle opplevelsen.

Ved å følge disse tipsene lager du en profesjonell og engasjerende bedriftsintervjuvideo som effektivt formidler budskapet ditt. Enten du promoterer et nytt produkt, deler bedriftsnyheter eller framhever teamet ditt, kan en velgjort bedriftsintervjuvideo være et virkningsfullt verktøy for å engasjere publikummet ditt.

Kunne du tenke deg bistand innen video og digital markedsføring?

Du vil kanskje like disse innleggene

Historiefortelling

Show, don’t tell!

Prinsippet “show, don’t tell” er et sentralt element i god historiefortelling, og det kan også være en effektiv teknikk for markedsføring. Ideen bak dette prinsippet er enkel: i stedet for bare å fortelle publikum hva som skjer eller hva et produkt gjør, bør du bruke visuelle elementer for å vise publikum disse tingene.

Les mer »
Videomarkedsføring

Sjekk hva som skjedde da vi møtte Peer Gynt!

Da Mikkel Dobloug fikk høre at Aksel Hennie skulle intervjues var han ikke sen om å invitere til selveste Per Gyntgården der den historiske Per skal ha levd på 1600-tallet, og som Henrik Ibsen skal ha vært inspirert av da han skrev et av de mest spilte teaterstykkene i verden.

Les mer »
Sosiale medier

Merkevareambassadører

Merkevareambassadører er personer som representerer merkevaren din og markedsfører den til nettverkene sine. De kan være en verdifull ressurs for enhver bedrift, siden de kan bidra til å spre ordet om produktene eller tjenestene dine og øke merkevarebevisstheten.

Les mer »