You are currently viewing Show, don’t tell!

Show, don’t tell!

Prinsippet “show, don’t tell” er et sentralt element i god historiefortelling, og det kan også være en effektiv teknikk for markedsføring. Ideen bak dette prinsippet er enkel: i stedet for bare å fortelle publikum hva som skjer eller hva et produkt gjør, bør du bruke visuelle elementer for å vise publikum disse tingene. Dette kan gjøre markedsføringsbudskapet mer engasjerende og oppslukende for seeren, fordi de da kan oppleve fordelene med produktet selv, i stedet for bare å bli fortalt om dem.

Demonstrasjonsvideoer er et eksempel på bruk av “show, don’t tell” i markedsføring. Denne typen videoer viser produktet i bruk, slik at publikum selv kan se hvordan det fungerer og fordelene det gir. Eksempelvis kan et selskap som selger en ny type kjøkkenapparat lage en video som viser en kokk som bruker apparatet til å tilberede et måltid. Dette lar publikum se produktet i bruk og forstå hvordan det kan gjøre deres egen matlaging enklere og mer effektiv.

En annen måte å bruke “show, don’t tell” på i markedsføring er gjennom historiefortelling. I stedet for bare å liste opp egenskapene til et produkt, kan et markedsføringsbudskap bli mer effektivt hvis det forteller en historie om hvordan produktet har hjulpet noen med å løse et problem eller forbedre livet sitt. For eksempel kan et selskap som selger en ny type helsetilskudd lage en video som viser en kunde som har opplevd betydelig forbedring i helse etter å ha brukt produktet. Dette lar publikum se virkningen av produktet i hverdagen og forstå hvordan det kan være til nytte for dem.

I tillegg til å bruke demonstrasjonsvideoer og historiefortelling er det mange andre mulige anvendinger av “show, don’t tell” i markedsføring. For eksempel kan bedrifter bruke interaktive elementer som quiz, spill eller simuleringer til å la publikum oppleve fordelene med et produkt selv. De kan også bruke kundeanmeldelser eller attester for å vise de virkelige opplevelsene til folk som har brukt produktet.

Generelt sett er prinsippet “show, don’t tell” et kraftig verktøy for markedsføring fordi det lar publikum oppleve fordelene med et produkt selv, i stedet for bare å bli fortalt om dem. Ved å bruke visuelle elementer som demonstrasjonsvideoer, historiefortelling og interaktive elementer, kan bedrifter lage mer engasjerende og oppslukende markedsføringsbudskap som har større sannsynlighet for å overbevise potensielle kunder.

Kunne du tenke deg bistand innen video og digital markedsføring?

Du vil kanskje like disse innleggene

Videomarkedsføring

Sjekk hva som skjedde da vi møtte Peer Gynt!

Da Mikkel Dobloug fikk høre at Aksel Hennie skulle intervjues var han ikke sen om å invitere til selveste Per Gyntgården der den historiske Per skal ha levd på 1600-tallet, og som Henrik Ibsen skal ha vært inspirert av da han skrev et av de mest spilte teaterstykkene i verden.

Les mer »
Sosiale medier

Samhandle med publikum på sosiale medier

En av de mest effektive måtene å samhandle med publikum på er å svare på kommentarer og meldinger i tide. Dette viser at du setter pris på tilbakemeldingene deres og er interessert i å bygge et forhold til dem. Sørg for å ikke bare svare på positive kommentarer, men også ta opp eventuelle negative tilbakemeldinger på en konstruktiv og profesjonell måte.

Les mer »