You are currently viewing Show, don’t tell!

Show, don’t tell!

Prinsippet “show, don’t tell” er et sentralt element i god historiefortelling, og det kan også være en effektiv teknikk for markedsføring. Ideen bak dette prinsippet er enkel: i stedet for bare å fortelle publikum hva som skjer eller hva et produkt gjør, bør du bruke visuelle elementer for å vise publikum disse tingene. Dette kan gjøre markedsføringsbudskapet mer engasjerende og oppslukende for seeren, fordi de da kan oppleve fordelene med produktet selv, i stedet for bare å bli fortalt om dem.

Demonstrasjonsvideoer er et eksempel på bruk av “show, don’t tell” i markedsføring. Denne typen videoer viser produktet i bruk, slik at publikum selv kan se hvordan det fungerer og fordelene det gir. Eksempelvis kan et selskap som selger en ny type kjøkkenapparat lage en video som viser en kokk som bruker apparatet til å tilberede et måltid. Dette lar publikum se produktet i bruk og forstå hvordan det kan gjøre deres egen matlaging enklere og mer effektiv.

En annen måte å bruke “show, don’t tell” på i markedsføring er gjennom historiefortelling. I stedet for bare å liste opp egenskapene til et produkt, kan et markedsføringsbudskap bli mer effektivt hvis det forteller en historie om hvordan produktet har hjulpet noen med å løse et problem eller forbedre livet sitt. For eksempel kan et selskap som selger en ny type helsetilskudd lage en video som viser en kunde som har opplevd betydelig forbedring i helse etter å ha brukt produktet. Dette lar publikum se virkningen av produktet i hverdagen og forstå hvordan det kan være til nytte for dem.

I tillegg til å bruke demonstrasjonsvideoer og historiefortelling er det mange andre mulige anvendinger av “show, don’t tell” i markedsføring. For eksempel kan bedrifter bruke interaktive elementer som quiz, spill eller simuleringer til å la publikum oppleve fordelene med et produkt selv. De kan også bruke kundeanmeldelser eller attester for å vise de virkelige opplevelsene til folk som har brukt produktet.

Generelt sett er prinsippet “show, don’t tell” et kraftig verktøy for markedsføring fordi det lar publikum oppleve fordelene med et produkt selv, i stedet for bare å bli fortalt om dem. Ved å bruke visuelle elementer som demonstrasjonsvideoer, historiefortelling og interaktive elementer, kan bedrifter lage mer engasjerende og oppslukende markedsføringsbudskap som har større sannsynlighet for å overbevise potensielle kunder.

Kunne du tenke deg bistand innen video og digital markedsføring?

Du vil kanskje like disse innleggene

Videomarkedsføring

3 tips til deg som skal stille til intervju på video

Når du snakker rett til kunden er det fordi du ønsker å se dem inn i øynene og dele hvem du er med dem. Slik kan du skape et førsteinntrykk som er med på å bygge opp kundens tillit til bedriften. De kan se hvor stolt du er av produktet ditt, og hvor mye du bryr deg om de som skal kjøpe fra deg.

Les mer »
Sosiale medier

Merkevareambassadører

Merkevareambassadører er personer som representerer merkevaren din og markedsfører den til nettverkene sine. De kan være en verdifull ressurs for enhver bedrift, siden de kan bidra til å spre ordet om produktene eller tjenestene dine og øke merkevarebevisstheten.

Les mer »