You are currently viewing Få mer ut av videoene i markedsføringen

Få mer ut av videoene i markedsføringen

Vurderer du å investere i videomarkedsføring? Eller vil du utvide videomarkedsføringsporteføljen din? Det finnes mange måter å komme i gang på! Her er noen ting du bør tenke på når du skal gjøre video til en del av markedsføringen din.

Dette er 4 enkle forberedelser du kan gjøre før du bestiller video til markedsføring:

Definer publikum og mål
Når du vet hvem du snakker til, blir budskapet ditt klarere. Det er vanskelig både å komme med ideer, og å nå målgruppen din, hvis du ikke har definert tydelig hvem kunden din er. Hvis videoen din ender med en oppfordring til handling, vil det også være lettere for deg å måle resultatene dine og vite om videoen gir deg avkastning. Et smart mål bør være spesifikt, målbart, oppnåelig, realistisk og tidsbestemt.

Forstå kundens behov
Når du hjelper kunden med å løse problemet deres, bygger du tillit. Bruk søkeordsanalysen din til å veilede tema for videoene dine. Hvilke spørsmål stiller kundene dine ofte? Hva ville være nyttig for dem å vite når de velger et produkt eller en tjeneste? Du tror kanskje at produktet taler for seg selv, eller at nettinnholdet ditt har mer enn nok detaljer, men studier viser at seerne tar til seg 95% av budskapet i en video sammenlignet med kun 10% når de leser en tekst.

Invester i lyd og lys av kvalitet
Du er kanskje allerede vant til å sette deg foran et kamera, og ønsker å løfte videoinnholdet ditt opp et hakk? Da er lydkvalitet det beste stedet å starte. Visste du at god lyd er viktigere enn det visuelle? Under et intervju kommer 80% av informasjonen fra lyden din, og hvis lyden har dårlig kvalitet er det mer sannsynlig at seerne faller fra. Sørg for at ansiktet ditt er godt opplyst, at du er i fokus, og at lyden er klar og uten støy. Det finnes flotte produkter i en rekke prisklasser der ute, og læremateriale som vil lære deg hvordan du setter opp studioet ditt.

Ansett profesjonelle videoinnholdsskapere
Når du har bestemt deg for at det er på tide å løfte videomarkedsføringen din til ett nytt nivå, kan det være verdt å ansette profesjonelle videoinnholdsskapere. Når du skal velge det riktige skaperteamet for virksomheten din, er det et par ting du bør vurdere. Planlegger du å bruke videoinnhold jevnlig, eller bare lage én video? Trenger du en partner som også kan hjelpe deg med å utvikle innholdet ditt, eller vil du selv stille med ideen og den grunnleggende historien? Hva er budsjettet ditt, og trenger du også hjelp med distribusjons- og publiseringsstrategier? Når du har avklart behovene dine, kan du finne de rette skaperne for ditt videoinnhold. 

Vil du ha noen flere tips til hvordan du kan få mest mulig ut av videomarkedsføring? Les mer om det her.

Kunne du tenke deg bistand innen video og digital markedsføring?

Du vil kanskje like disse innleggene

Sosiale medier

Lag en vellykket reklamevideo for sosiale medier

Markedsføringsvideoer er en effektiv metode for å vise fram produktet eller tjenesten din til potensielle kunder på sosiale medier. Men med så mye innhold som konkurrerer om oppmerksomhet på plattformer som Facebook og Instagram er det viktig å sørge for at videoen din skiller seg ut og effektivt kommuniserer verdien av det du har å tilby.

Les mer »