Sparebank 1 Bedriftsløftet

Osten som skaper stolthet i bygda

Fjellbygda Heidal ligger øverst i Gudbrandsdalen ved porten til Jotunheimen. Her har man kinna smør og laget ost i mange hundre år. Først på setrene og fra 1920 fikk dalen sitt første dampysteri som senere ble til Østlandsmeieriet, i dag kjent som Tine. Da Tine la ned produksjonen i 1995 var det kimen til «nye» Heidal ysteri som så dagens lys i 1999.

Heidalsosten er en mørk type Gudbrandsdalsost med kraftig, rund og karamellaktig smak. Lang koketid, godt håndverk og gode råvarer gir den prisbelønte smaken. Produksjonen følger de opprinnelige oppskriftene både med tanke på råvarer og fremgangsmåte. Den utsøkte, autentiske smaken har ikke gått upåaktet hen i utlandet heller. Heidal Ysteri eksporterer nå hundrevis av kilo Heidalsost til Sør-Korea.

Heidaslosten står i dag sentralt i bygdesamfunnet. Den er en sentral del av identiteten for unge som gamle og Heidal og er et symbol på framtidstro og lokal tilhørighet.

Små og mellomstore bedrifter står for 47 prosent av den samlede verdiskapningen i Norge, og disse virksomhetene vil Sparebank 1 sette fokus på når de lanserer Bedriftsløftet. Det er en nasjonal kampanje for å bidra til at flere små og mellomstore bedrifter skal lykkes.

Sparebank 1 Gudbrandsdal tok kontakt med MMM for å lage filmer for synliggjøre små og mellomstore bedrifter i vårt nærmiljø. Valget falt på Heidal Ysteri. Heidal Ysteri og innehaver Hege Krukhaug forteller en sterk og rørende historie om mattradisjon, identitet og framtidstro i distrikts-Norge. Filmen ble plukket opp av Sparebank 1 nasjonalt og etter noen justeringer er den nå en del av den nasjonale storsatsningen til banken, Bedriftsløftet.

Kunde: Gudbrandsdalsvegen
En serie filmer som setter enestående lokalbedrifter på kartet.
Se film
Kunde: Innlandet Fylkekommune
En humoristisk og ungdommelig film fra Vinstra Videregående Skole til ungdomsskoleelever.
Se film
Kunde: Matrute Gudbrandsdal
Mer lokalmat på menyen hos spisesteder i Gudbrandsdalen.
Se film
Kunde: NHO Norge
Fra idé til handling: Innovative anskaffelser i praksisfeltet fra helse- og omsorgstjenesten.
Se stream
Kunde: Krafttak for grønn vekst
Muligheter for industrien i Gudbrandsdalen
Se stream
Kunde: HelseINN
En film som viser hva Helseinn er, og hva de jobber med.
Se film
Kunde: Gudbrandsdal Energi Holding
En film som viser hva Gudbrandsdal Energi Holding er, og hva de jobber med.
Se film
Kunde: Sparebank 1 Bedriftsløftet
En film om Heidal Ysteri og samarbeidet med Sparebank 1.
Se film
Previous slide
Next slide

Kunne du tenke deg en liknende film?