You are currently viewing 3 viktige ting å huske før du legger ut en video

3 viktige ting å huske før du legger ut en video

Slik unngår du disse tre vanlige fallgruvene når du skal investere i videomarkedsføring:

Hva er målet med videoen?
Dersom du bare har tenkt å poste en video og håpe på det beste kan du være ganske sikker på at du ikke vil få noe særlig annet ut av videoen enn at moren din liker den og kommenterer «Så flott Martin! Dere er gode!» Sørg for å ha et klart mål for øye, som for eksempel 100 nye følgere på facebook eller 50 nye unike brukere på nettsiden per måned. Når du setter deg et klart mål vil det være lettere å lage en publiseringsstrategi som gir deg de resultatene du ønsker, og å kunne vurdere om du oppnår det du håper på med videoen.

Hvem er egentlig hovedpersonen i historien?
Dersom kundene dine skal engasjere seg bør du gjøre dem til helten i historien din. De bryr seg ikke om dine tall og strategier, de lurer på om du kan løse deres problemer, og om de kan stole på deg. Du bør altså vinkle historien ut ifra kundens perspektiv, og sette publikum i sentrum. Da kan de lettere engasjere seg i innholdet, og dermed fatte interesse for budskapet ditt. 

Ikke glem å dele videoen med en tydelig oppfordring!
Dere har brukt penger, tid og krefter på en video, kanskje følt dere ukomfortable foran kamera. Og nå er det endelig over. Videoen er publisert, og ferdig med det. Da gjør vel facebook sin greie? Feil! Det er viktig med call to action, som får publikum til å handle ut ifra oppfordringen din. Og dersom de skal kunne engasjere seg i videoen, så må dere gjøre det også! Få alle de ansatte til å dele filmen, og husk at dere har et mål for øye. Noen skal klikke på noe, en handling som bidrar til å oppfylle videoens mål. Slik blir seere til potensielle kunder.

Kunne du tenke deg bistand innen streaming og markedsføring i sosiale medier?

Du vil kanskje like disse innleggene

Sosiale medier

Lag en vellykket reklamevideo for sosiale medier

Markedsføringsvideoer er en effektiv metode for å vise fram produktet eller tjenesten din til potensielle kunder på sosiale medier. Men med så mye innhold som konkurrerer om oppmerksomhet på plattformer som Facebook og Instagram er det viktig å sørge for at videoen din skiller seg ut og effektivt kommuniserer verdien av det du har å tilby.

Les mer »
Sosiale medier

Lag engasjerende innhold for sosiale medier

Å lage engasjerende innhold for sosiale medier kan være en utfordring, spesielt med overfloden av informasjon tilgjengelig på nettet og den korte oppmerksomhetstiden til mange brukere av sosiale medier. Men med litt planlegging og kreativitet er det mulig å lage innhold som resonerer med publikum og oppmuntrer dem til å engasjere seg i merkevaren din.

Les mer »