You are currently viewing 3 viktige ting å huske før du legger ut en video

3 viktige ting å huske før du legger ut en video

Slik unngår du disse tre vanlige fallgruvene når du skal investere i videomarkedsføring:

Hva er målet med videoen?
Dersom du bare har tenkt å poste en video og håpe på det beste kan du være ganske sikker på at du ikke vil få noe særlig annet ut av videoen enn at moren din liker den og kommenterer «Så flott Martin! Dere er gode!» Sørg for å ha et klart mål for øye, som for eksempel 100 nye følgere på facebook eller 50 nye unike brukere på nettsiden per måned. Når du setter deg et klart mål vil det være lettere å lage en publiseringsstrategi som gir deg de resultatene du ønsker, og å kunne vurdere om du oppnår det du håper på med videoen.

Hvem er egentlig hovedpersonen i historien?
Dersom kundene dine skal engasjere seg bør du gjøre dem til helten i historien din. De bryr seg ikke om dine tall og strategier, de lurer på om du kan løse deres problemer, og om de kan stole på deg. Du bør altså vinkle historien ut ifra kundens perspektiv, og sette publikum i sentrum. Da kan de lettere engasjere seg i innholdet, og dermed fatte interesse for budskapet ditt. 

Ikke glem å dele videoen med en tydelig oppfordring!
Dere har brukt penger, tid og krefter på en video, kanskje følt dere ukomfortable foran kamera. Og nå er det endelig over. Videoen er publisert, og ferdig med det. Da gjør vel facebook sin greie? Feil! Det er viktig med call to action, som får publikum til å handle ut ifra oppfordringen din. Og dersom de skal kunne engasjere seg i videoen, så må dere gjøre det også! Få alle de ansatte til å dele filmen, og husk at dere har et mål for øye. Noen skal klikke på noe, en handling som bidrar til å oppfylle videoens mål. Slik blir seere til potensielle kunder.

Kunne du tenke deg bistand innen streaming og markedsføring i sosiale medier?

Du vil kanskje like disse innleggene

Historiefortelling

Show, don’t tell!

Prinsippet “show, don’t tell” er et sentralt element i god historiefortelling, og det kan også være en effektiv teknikk for markedsføring. Ideen bak dette prinsippet er enkel: i stedet for bare å fortelle publikum hva som skjer eller hva et produkt gjør, bør du bruke visuelle elementer for å vise publikum disse tingene.

Les mer »
Videomarkedsføring

Hvordan bruke beskrivende språk i markedsføring?

Å bruke beskrivende språk i markedsføring kan være et nyttig verktøy for å effektivt kommunisere egenskapene og fordelene ved et produkt eller en tjeneste til potensielle kunder. Ved å bruke sanseord, konkret språk, billedspråk, positivt språk og variert språk, kan du skape en levende og oppslukende opplevelse som bidrar til å engasjere og overtale publikum.

Les mer »
Videomarkedsføring

Sjekk hva som skjedde da vi møtte Peer Gynt!

Da Mikkel Dobloug fikk høre at Aksel Hennie skulle intervjues var han ikke sen om å invitere til selveste Per Gyntgården der den historiske Per skal ha levd på 1600-tallet, og som Henrik Ibsen skal ha vært inspirert av da han skrev et av de mest spilte teaterstykkene i verden.

Les mer »